Vérnyomáscsökkentő vesebetegeknek, EXTRA AJÁNLÓ


A kiválasztott vizelet mennyiségének csökkenésével arányosan fog csökkenni a gyógyszer kiválasztása is.

vérnyomáscsökkentő vesebetegeknek

Ezek után a gyógyszer dózisának csökkentése vagy a bevételek között eltelt idő növelése biztonságossá vérnyomáscsökkentő vesebetegeknek a gyógyszer adagolását.

Az adagmódosítást azonban csak kezelőorvos teheti meg.

vérnyomáscsökkentő vesebetegeknek

Idős betegek esetén is óvatosan szoktak eljárni az orvosok a gyógyszerek adagolásának beállításakor, ugyanis egészséges időseknél is csökken a vesén átáramló vérmennyiség a szervezet öregedése miatt. Hirdetés A szervezetük lassabban választja ki a vizeletet, és ezzel lelassul a gyógyszerek kiválasztása is, ami túladagoláshoz is vezethet, amennyiben nem kisebb kezdő adaggal indítja a kezelést az orvos. Ez vérnyomáscsökkentő vesebetegeknek kiválasztás csökkenés minden hatóanyagnál más és más mértékben jelentkezik.

Legjelentősebb az alábbi hatóanyag csoportoknál: aminoglikozid típusú antibiotikumok például neomicin, tobramicin, gentamicin, amikacin ; egyes vérnyomáscsökkentők például kaptopril, enalapril, lizinopril, perindopril, ramipril; quinapril ; digoxin szívelégtelenség kezelésére használt szer ; egyes vizelethajtók amilorid, furosemid, hidroklorotiazid, triamteren .

vérnyomáscsökkentő vesebetegeknek